Portfolio

Portfolio


Här visar jag ett urval av mina målningar och illustrationer.


Med min konst som ofta är föreställande, vill jag förmedla uttryck och jag vill väcka känslor. Jag målar främst med akryl, men även med tusch eller akvarell.


Jag arbetar mycket med att försöka hitta rätt samspel mellan färgerna - att få fram rätt nyanser och komplementfärger. Oftast är mina tavlor färgstarka, med djupa kontraster.


Jag hämtar mycket av min inspiration från det kvinnliga och från systerskapet. Att lyfta varandra och att kämpa tillsammans ger energi och glädje.

Historiska kvinnor


Mina historiska kvinnor är en samling illustrationer som i starten var inspirerade av citat sagda av kvinnor som jag anser har fått för lite utrymme i historieböckerna. Denna serie är väldigt speciell för mig på flera sätt. Dels så var det med denna serie som jag hade min allra första utställning, och dels så är ämnet något som engagerar mig mycket. Det finns så otroligt många intressanta och viktiga historiska kvinnor som borde få komma fram i ljuset, och detta är mitt sätt att försöka öka medvetenheten om den undanknuffade delen av vår historia.

Akvareller