Filmklipp

FILMKLIPP

Sölvesborg kommuns Kulturpris 2017


Sölvesborgs kvinnliga konstsällskap tilldelades Sölveborg kommuns kulturpris 2017. Som initiativtagare till gruppen så är jag oerhört stolt över att mitt och vårt arbete har gjort

ett sånt stort avtryck i kommunen att vi faktiskt blev tilldelade Kulturpriset, och vi känner oss väldigt hedrade. Det ger oss energi att fortsätta kampen, och att fortsätta att göra det genom konsten.

FILMKLIPP: Kommunalråd Helene Björklund (S) läser upp motiveringen, och vi får mottaga blommor, diplom och en check, och sen säger jag också ett par ord.

MOTIVERING


"För att ni, i en tid då vi inte längre kan ta de demokratiska värdena för givet, har beslutat er att gå samman och med färg och form som uttrycksmedel sätta strålkastarljus på kvinnors kamp för jämlikhet och allas lika värde.

Tillsammans har ni genom engagemang och arbete tillfört något helt nytt till konst- och kulturlivet i Sölvesborg."

LÄS MER


Tidningarna skriver om oss så där kan man läsa mer:


SYDÖSTRAN


BLEKINGE LÄNS TIDNING

Installation mot våld i nära relationer


Stortorget, Sölvesborg, oktober 2018


Jag fick det fina uppdraget av Sölvesborgs kommun att göra en installation till Kvinnojouren Emblas evenemang där de lyste upp Sölvesborg i lila för att uppmärksamma våld i nära relationer.


Med min installation ville jag få fram en känsla av sorg och smärta, men också av hopp.

De rutiga plattorna symboliserar ett köksgolv, för att lyfta att fysisk, psykisk och sexuell misshandel oftast sker i hemmet.

Vita plattor med ironiskt glättiga hashtags för vad vi visar upp utåt, och svarta plattor med ord som vi vill våga skrika högt.

Den lila dörren med utsträckta händer är så klart våra kvinnojourer som finns där och hjälper oss att våga ta klivet.

Baksidan av dörren är full av vita prickar som symboliserar det stora antal kvinnor som kvinnojourerna fångar upp och hjälper.

Tack alla kvinnojourer för att ni finns.

Installation/Ljusspel - historiska kvinnor


Rådhusgaveln, Sölvesborg, oktober 2018


Inför Kulturkalaset 2018 blev jag kontaktad av Sölvesborg kommuns kultursamordnare, som undrade om jag ville göra ett bildspel till gavelväggen på rådhuset i centrum. Årets tema för ljusspelet skulle vara ord sagda eller skrivna av kvinnor från hela världen.


Efter ett produktivt möte kom vi fram till att min bildserie av historiska kvinnor skulle passa perfekt. Här är ett filmklipp på resultatet. Det var fantastiskt att stå på Södergatan och blicka upp på den gamla, vackra rådhusbyggnaden och se illustrationerna projiceras på dess vägg.