Om mig

OM MIG


Jag heter Alexandra Melander

och jag älskar färg och form.


Jag är uppvuxen i Ronneby, men för några år sedan flyttade till Sölvesborg.


Att rita, måla och illustrera är en stor del av min vardag, och har så varit i hela mitt liv. Jag får utlopp för min kreativitet genom att prova många olika sorters medier, tekniker och stilar, men starka färger, skarpa linjer och djupa kontraster är något som har vuxit fram som ett ofta återkommande tema. De senaste åren har jag upptäckt vilka fantastiska möjligheter det ger att måla med tusch, vilket har blivit lite av ett favoritmedium vid sidan om akrylen.


Mitt måleri domineras av ansikten, oftast kvinnliga. Kvinnan har alltid varit ett vanligt motiv inom konsten, men jag strävar efter att hon ska få vara mer än ett objekt. Att hon får vara subjektet, som betraktar betraktaren.

Konstrundan i Blekinge2018 blev jag antagen till Konstrundan i Blekinge som är en årlig konstbegivenhet under maj månad med många tusen besökare.


Under Konstrundan i Blekinge kan man även besöka vår samlingsutställning i konsthallen i Ronneby.

Sölvesborgs kvinnliga konstsällskapSKKS - Sölvesborgs kvinnliga konstsällskap - bildades sensommaren 2016. Det började med att jag kontaktade ett gäng andra kvinnliga konstnärer i Sölvesborg och frågade om de var intresserade av att göra en gemensam, feministisk utställning till Internationella kvinnodagen. Till min glädje så var allihop med på tåget, och ytterligare konstnärer knöts till projektet. På vårt första möte bestämde vi oss för att kalla oss Sölvesborgs kvinnliga konstsällskap.


Veckan kring Internationella kvinnodagen 2017 hade vi vår första gemensamma utställning, som blev en succé. Sedan dess har det blivit flera gemensamma utställningar.


2017 tilldelades gruppen Sölvesborgs kommuns Kulturpris..

rå:printI januari 2021 startade jag och min man upp rå:print - ett varumärke inom konst och design.


Med inspiration hämtad från den nordiska naturen skapar vi produkter som passar perfekt i det skandinaviska hemmet.


VILL DU VETA MER?Kika på vad jag gjort tidigare