Portfolio

PortfolioHär visar jag ett urval av mina målningar och illustrationer.Med min konst som ofta är föreställande, vill jag förmedla uttryck och jag vill väcka känslor. Jag använder mig främst av akryl, men tavlorna kan även innehålla inslag av andra medier som t.ex. tusch.


Jag arbetar mycket med att försöka hitta rätt samspel mellan färgerna - att få fram rätt nyanser och komplementfärger. Oftast är mina tavlor färgstarka, med djupa kontraster.


Jag hämtar mycket av min inspiration från det kvinnliga och från systerskapet. Att lyfta varandra och att kämpa tillsammans ger energi och glädje.

Tomma ansiktenAtt måla figurer med tomma ansikten är ett annat sätt för mig att arbeta. En blick kan säga mer än tusen ord, och en knappt märkbar muskelrörelse kan helt förändra vilka känslor ett ansikte förmedlar. Att lägga ansiktsuttrycken åt sidan, och i stället fokusera mer på kroppen och samspelet med omgivningen är spännande och utmanande.

Historiska kvinnorMina historiska kvinnor, eller "Citatserien", är en samling illustrationer som är inspirerade av citat sagda av kvinnor som jag anser har fått för lite utrymme i historieböckerna. Denna serie är väldigt speciell för mig på flera sätt. Dels så var det med denna serie som jag hade min allra första utställning, och dels så är ämnet något som engagerar mig mycket. Det finns så otroligt många intressanta och viktiga historiska kvinnor som borde få komma fram i ljuset, och detta är mitt sätt att försöka öka medvetenheten om den undanknuffade delen av vår historia.

Blandade illustrationer


© Copyright. Alexandra Melander. All Rights Reserved.