Media

Media

Här har jag samlat lite urklipp från tidningar och sociala medier.

Klicka på länkarna för att komma till tidningsartiklarna.

Omnämnd på Instagram av tidningen Historiskan

Omnämnd i tidningen Pink Panther Magazines specialnummer för både 8 mars 2016 och 8 mars 2017

Sydöstran, 3 mars 2017

 

Människan, systerskap och kvinnors lika rättigheter står i fokus i en utställning med konstnärer som har vernissage i Livlokalen på Stortorget på lördag.

TEXT: JÖRGEN KLINTHAGE

FOTO: GUNNEL PERSSON

Bakom utställningen står fem kvinnliga konstnärer som alla har en anknytning till Sölvesborg. De fem konstnärerna är Alexandra Melander, Emelie Farkas, Monica Yasmin, Desiree Forsman och Gerd Hector.

 

Gruppen bildades i höstas i fjol för att tillsammans skapa någonting för att öka medvetenheten kring bristen på jämställdhet i samhället. Gruppens första mål var att göra en gemensam utställning kring Internationella kvinnodagen.

 

Kvinnliga poeter har varit en utgångspunkt i Alexandra Melanders målningar. Hon är även den som tagit initiativet till utställningen.

 

Blekinge läns tidning, 3 mars 2017

 

Kvinnor är en stor grupp inom konsten, ändå är det sällan de som syns. Det vill några konstnärer i Sölvesborg ändra på.

TEXT: ELIN THORNBERG

FOTO: LENA EHRING

Kvinnor - både som motiv och som konstnär, står i fokus i Livlokalen i Sölvesborg i några dagar. Här har fem kvinnliga konstnärer, alla med anknytning till Sölvesborg, samlats för att uppmärksamma kvinnans roll i samhället genom konsten.

 

Utställningen visas 4-10 mars för att uppmärksamma den internationella kvinnodagen, och temat feminism är genomgående i lokalen.

 

Alexandra Melander har inspirerats av kvinnliga poeter med uttalat feministiskt fokus, och även av kvinnornas marsch, en demonstration som ägde rum i Washington tidigare i år. Hennes konst står för systerskap och att kvinnor kan och föreställer ofta flera kvinnor.

Sydöstran, 4 september 2016

FOTO: GUNNEL PERSSON

Alexandra Melanders färgglada och kraftfulla konstverk har väckt uppmärksamhet förr. Nu är hon återigen aktuell i en samutställning med Humleslingans konstnärsgille på Bäckaskog slott utanför Kristianstad.

TEXT: JOEL PETERSSON

Kristianstadsbladet, 20 mars 2016

FOTO: LASSE OTTOSSON

Melanders bilder, i akryl och tusch, träffar ögat med starka färger. Ansikten, oftast kvinnliga, möter betraktarens blickar.

TEXT: ANDERS MÅRTENSSON

Sydöstran, 11 oktober 2015

Vi pratar om färgsprakande motiv med tillhörande text och det går inte att ta miste på att färger är viktigt i Alexandra Melanders konstnärliga gestaltning.

TEXT: JAN-ERIK MARTINSSON

FOTO: CLAES JONASSON

Copyright @ Alexandra Melander All Rights Reserved